torstai 25. kesäkuuta 2015

Kun nimeksi lapselle ei kelvannut sittenkään se Pikku Myy... (Osa 5)

Jälleen olisi aika tehdä pientä päivitystä nimierikoisuuksien listaan. Edellisen osan tähän liittyen julkaisin talvella helmikuussa, mutta tuon jälkeen on taas ehtinyt kertyä lista täyteen uusista erikoisuuksista. Tämähän on jo kyseisen juttusarjan viides osa, joten nimiharvinaisuuksien kirjo on maassamme uskomattoman laaja. Jos ette vielä ole käyneet tsekkaamassa, niin aiemmat neljä osaa löytyvät täältä.

Kuten aiemmissa osissa, myös tähän listaan olen tarkoituksella kerännyt vain yksiosaisia, ”suomalaisen oloisia” nimiä eli sellaisia etunimiä, jotka eivät sisällä vierasperäisiä kirjaimia. Asia erikseenhän ovat sitten Ciat, Callet ja Puro-Matit; eli ne ”erikoiset” nimet, joista on saatu eksoottisia esimerkiksi korvaamalla k-kirjain c:llä tai yhdistämällä kaksi nimeä uudella tavalla. Ja muistutellaanpa vielä siitäkin että, ”erikoinen/harvinainen nimi” on käsitteenä melko epätarkka, sillä sen sisältö riippuu pitkälti ihmisestä: sama nimi, joka toiselle on tavallinen ja tuttu, voi taas jollekin toiselle olla entuudestaan vieras ja siksi hyvinkin oudon ja erikoisen oloinen. Tässä esittelemäni nimet ovatkin sellaisia, jotka ainakin itse miellän kuuluvaksi erikoisten/harvinaisten nimien kategoriaan.

Mutta nyt pulinat sikseen ja asiaan: Nimierikoisuuksia, olkaapa hyvä! ;)

Tyttöjen nimet:

Ainara, Ainotar, Amaia, Amilia, Anttuuna, Atalia, Auliina, Auna, Avalia, Avelia, Avella

Edvina, Eiju, Elvia, Evena

Henne, Hennika, Hippu

Jasmila, Jasmilla, Jemmi, Jinetta, Juliane

Kea, Keea, Keita, Kiisa

Lemmi, Lilla, Liluusa, Lissu, Lyylikki, Lyytikki

Meeli, Meliina, Melinna, Miili, Milli, Minessa, Miona, Misla

Nannu, Nerissa, Nila, Nuusa

Olla

Pettiina

Raiku, Rosella

Sarliina, Seni, Siljaana, Sivi, Sylviina

Terhen, Tilli, Tirsa, Tuuti

Verka,Viivia, Viljaana

Yona


Poikien nimet:

Anteri, Antte, Arviidi

Eelu, Eemu, Eeno, Erneri

Innu

Jamu, Jasse, Jemi, Jera, Jommi, Jontte

Loke

Manni, Matso

Outa, Ose

Pauno

Reeti, Roihu

Seikko, Siilas, Simi, Simuna

Taimo

Valtu, Vanttu, Vikko


Mitä mieltä te olette tämän listan nimistä? Ovatko ne teidän mielestänne erikoisia / harvinaisia? Löytyikö joukosta teille jo entuudestaan tuttuja nimiä?

2 kommenttia:

  1. Edvina ja Jemi nimet ovat mielestäni ihan peruskauraa varmaan siksi kun niitä on lähipiirissä, kaksi Jemiä ja yksi Edvina. Roihu-nimi kuulostaa tutulta, samoin Eemu. Mutta ei nyt tästä listasta vielä ehkä meidän pojalle nimeä tule ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vain on jännä, miten eri ihmisten kohdalla vaihtelee tuo, mikä on nimissä erikoista ja mikä taas ei. Itsellenihän tuo Edvina ja varsinkin Jemi olivat täysin uusia tuttavuuksia :) Tuo Eemu-nimi voi olla tuttu ainakin Juri Nummelinin ja Elina Teerijoen nimikirjasta, joka kantaa nimeä "Eemu, Ukri, Amelie: 2000 kaunista ja harvinaista etunimeä"...

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! Vastaan kommenttiisi mahdollisimman pian! Ruusut ja risut tervetulleita :)