tiistai 5. elokuuta 2014

Kun nimeksi lapselle ei kelvannut sittenkään se Pikku Myy... (Osa 2)

Samaisen postauksen ensimmäisessä osassa kerroinkin jo teille Iltasanomissa vastikään ilmestyneestä uutisesta (Lasten nimi-ilmiöstä tuli hitti Suomessa: Unnaluuna, Meamolla...tällaisia nimiä ei ole kenelläkään ikätoverilla), joka innoitti myös itseäni kaivamaan esiin erikoisiin nimiin liittyvät muistiinpanoni. Tuossa ensimmäisessä osassa esittelin pienen listan sellaisista suomalaisen oloisista erikoisista/harvinaisista poikien nimistä, joihin olen joskus elämässäni törmännyt. Tässä toisessa osassa olisi sitten esittelyvuorossa samainen lista tyttöjen nimien osalta.

(Kuva: http://tinyurl.com/muvl53q)
Mainittakoon vielä tässäkin, että tekemäni lista ei ole millään tavalla kaiken kattava, vaan pikemminkin pintaraapaisu erikoisten nimien maailmaan. Käsitteenähän ”erikoinen/harvinainen nimi” on hyvin häilyväinen ja täysin riippuvainen ihmisestä: siinä missä toinen kokee jonkin nimen hyvinkin erikoisena, voi se olla jollekin toiselle jo entuudestaan tuttu ja siksi kaikkea muuta kuin erikoinen. Tässä esittelemäni nimet ovatkin sellaisia, jotka ainakin itse miellän kuuluvaksi erikoisten/harvinaisten nimien kategoriaan.

Mutta sen pidemmittä puheitta, nyt itse asiaan ;)

Tyttöjen erikoisia / harvinaisia nimiä:


Aana

Ea / Eea, Eda / Eeda, Eela, Eena, Elea, Emeliina, Ennika, Enniina, Evelen, Evia

Hinni

Ia / Iia, Iira, Inna

Jasna, Jassi, Jessiina, Jinka, Jinna

Keiko, Kiana, Kianna, Kiara

Lene, Liidia, Lumika

Maitta, Mare, Meimi, Melika, Mella, Menni, Metta, Mianna, Milma, Mimma, Mina, Minerva, Minta, Mirna

Nana, Neelia, Neena, Nelle, Nelliina, Nelma, Nemi, Nevena, Nilla, Nonna, Noona

Onniina

Piela, Pieta, Pii, Pikka

Ranja, Rianna, Rilla

Saani, Sadelma, Sanja, Sanniina, Sannika, Sarla, Seea / Shea, Seelia, Seila, Sera, Siina, Sira

Tarina, Tekla, Tianna, Tiara, Tii, Tiiti, Tilma, Tindra, Tinjaana, Titti, Tiuku, Tuike, Tua / Tuua, Tähtimö

Uni, Unni, Uura

Veea, Vendla, Viia, Vinja, Vivea, Viviana

 
Mitäs tykkäsitte? Löytyikö mitään itselle mieluista nimeä? :)

2 kommenttia:

  1. Ihan huippu blogi sinulla Nuppu, tätä on ilo lukea! :) Kuulin vastikään ainakin itselleni ennestään tuntemattoman nimen, kun tapasin tytön nimeltä Jeni. Minun mieleeni tuli heti ensimmäisenä tietenkin suomalainen Jenni ja seuraavaksi japanilainen rahayksikkö, mutta ilmeisesti nimivalinnan historiaan liittyi tällä kertaa kuitenkin Japania vahvemmin se, että kyseinen nimi on helppo lausua sekä suomeksi että englanniksi. Aika hauska nimi kuitenkin, ja taipuu varmasti useampaankin kieleen! Usein nimien taustalla olevien tarinoiden kuuleminen onkin tosi mielenkiintoista, siksipä saat ainakin minusta vakkarilukijan blogiisi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Ihana kuulla, että blogi miellyttää! Ja mahtavaa, että muiltakin löytyy kiinnostusta nimiä kohtaan ;) Lukijoita on aina ihana saada, joten lämpimästi tervetuloa mukaan seurailemaan :)

    Onpa kyllä jännä nimi tuo Jeni! En ole minäkään ennen kuullut sitä nimenä, rahayksikkönä kylläkin... Mutta ihan kivan oloinen nimi! Kuten sanoit, taipuu varmasti moneen eri kieleen ja sopii hyvin suomalaiseenkin suuhun, kun ei sisällä vierasperäsiä kirjaimia tai hankalia kirjainyhdistelmiä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Vastaan kommenttiisi mahdollisimman pian! Ruusut ja risut tervetulleita :)